Mainos

Valion hallitukselle tuki hallintoneuvostolta - yhtiö valittaa ennätyssakoista

Meijeriyhtiö Valion hallitus sai keskiviikkona yhtiön hallintoneuvostolta yksimielisen luottamuksen toiminnalleen maitokiistan hoidossa.

Toimitusjohtaja Pekka Laaksosen yllättävä eläköitymispäätös rauhoitti tunnelmia neuvoston kokouksessa, josta oli etukäteen uumoiltu hyvinkin kipakkaa.  

- Keskustelu oli värikästä, mutta ilman Laaksosen ilmoitusta se olisi ollut vieläkin värikkäämpää, eräs hallintoneuvoston jäsen kertoi STT:lle.  

Markkinaoikeus langetti kesäkuun lopulla Valiolle perusmaitojen hinnoittelusta 70 miljoonan euron ennätyssakot. Valio aikoo valittaa ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.  

70 miljoonan euron seuraamusmaksun maksamiselle taas haetaan täytäntöönpanon kieltoa siihen asti, kunnes prosessi on lopullisesti ratkaistu. Siihen menee vielä ainakin pari kolme vuotta.  

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Pentti Santala sanoi STT:lle, että maitokiistan uusinta käännettä puitiin nyt asiallisesti ja hyvässä hengessä. Markkinaoikeuden ratkaisun sisällössä ei sinänsä ollut valiolaisille paljon uutta, koska se noudatteli pitkälti Kilpailuviraston aiempaa ratkaisua. Sen vaikutuksia Valion toimintaan taas ei voi arvioida, ennen kuin oikeusjuttu on saatu päätökseen.  

- Toki tällaisessa asiassa on aina keskustelua, ja se on ymmärrettävää, kun on sen verran isosta asiasta kysymys, Santala sanoi.  

Laaksoselle ymmärrystä  

Maitokiistassa räväköitä kommentteja antanut Laaksonen ilmoitti tiistaina, että jää syksyllä eläkkeelle, koska on väsynyt ja turhautunut viranomaisten toimintaan.  

Laaksosen ratkaisu tuli myös hallintoneuvostolle täytenä yllätyksenä, mutta sai ymmärrystä ainakin osalta sen jäsenistä.    

- Laaksonen on ollut 100-prosenttisesti valiolainen. Varmaan hän nyt ajatteli, että voi sitä elämässä tehdä muutakin hommaa, ja kun eläkkeelle jääntiin oli mahdollisuus niin mikäpä siinä, yksi heistä sanoi STT:lle.  

Hallituksen puheenjohtaja Antti Rauhamaa kertoi jo tiistaina, että Laaksosen seuraajaa etsitään tällä kertaa ensisijaisesti yhtiön sisältä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.