Valioliigaikoni oli 16-vuotiaana itsemurhan partaalla: "Tein kaikki valmistelut, olin valmis lähtemään"

Valioliigaikoni Emmanuel Adebayor kertoi pitkässä haastattelussaan Daily Mailille lapsuudestaan sekä siitä, kun Adebayoriin asetetut paineet ajoivat hänet itsemurhan partaalle.

Muiden muassa Arsenalissa, Tottenhamissa, Real Madridissa sekä Manchester Cityssäkin uransa aikana palloillut togolainen muisteli lapsuuttaan Afrikassa. 

– Ihmiset sanoivat, että unelmoin. Elämä, jota nyt elän, on enemmän, kuin olisin osannut unelmoida. Meillä ei ollut minkäänlaisia fasiliteetteja. Kentät olivat hiekkaa ja jos lauoit kovaa, tolpat kaatuivat, Adebayor kertoo.

Adebayor saapui Eurooppaan teini-ikäisenä ja hänen ensimmäinen osoitteensa oli ranskalainen Metz. Tuolloin togolaisen haavoittuvaisuus tuli esille. 

– Olin 16-vuotias ja halusin vain auttaa perhettäni. He laittoivat kuitenkin minulle valtavasti paineita. En pystynyt pärjäämään sen kanssa. Silloin, kun perhe on köyhä, niin kaikki ovat köyhiä ja solidaarisia. Ihmiset ottaisivat luodin vuoksesi. Mutta, jos yksi menestyy, niin silloin olet velkaa kaikille muille, Adebayor kertoo.

Adebayor pelasi Ranskan Metzissä kaksi kautta, jonka jälkeen siirtyi Monacoon. Siellä hän pääsi olemaan mukana joukkueessa, joka eteni aina Mestarien liigan finaaliin. Monaco hävisi lopulta loppuottelun Portolle 0-3.

– Metzissä sain vajaat 3500 euroa kuussa. Perheeni pyysi minulta yli puolen miljoonan euron arvoista taloa. Seura oli turhautunut minuun käytökseni takia. Muistan silloin istuneeni sängylläni eräänä iltana ja miettien, että mitä minä täällä teen. Kukaan ei ole tyytyväinen minuun, joten miksi elää, Adebayor jatkaa.

– Alakerrassani oli apteekki. Ostin useita ja useita paketteja pillereitä. He eivät halunneet myydä niitä minulle, mutta sanoin, että ne menivät Togoon hyväntekeväisyytenä. Tein kaikki valmistelut, join kaiken veden ja olin valmis lähtemään. Keskiyöllä soitin parhaalle ystävälleni, Adebayor sanoo.

Togolaisen paras ystävä sai lopulta käännytettyä Adebayorin päätöksestään.

– Hän sanoi minulle, että älä hätäile, sinulla on paljon asioita, joiden takia elää. Sinulla on mahdollisuus muuttaa Afrikkaa. Ajattelin, että hän yrittää vain kaupitella minulle unelmia, eivätkä ne tällä hetkellä kiinnosta minua. Hän sai kuitenkin minut pois siitä ajatuksesta. Ajattelin, että Jumala säilyttää minua jotain erityistä varten, Adebayor kertoo.

Tällä hetkellä Adebayor palloilee Turkin Basaksehirissä.

Lue myös:

    Uusimmat