Valioliiga-seura joutui tekemään ennennäkemättömän päätöksen: "Tämä on syvästi surullinen päivä"

Valioliigan Evertonin johto ei saavu Goodison Parkille joukkueen lauantain kotiotteluun Southamptonia vastaan turvallisuusuhan vuoksi. Evertonin kannarrajaryhmät ovat Sky Newsin mukaan suunnitelleet otteluun seuran hallituksen vastaisia protestejä.

Evertonin tiedotteen mukaan seuran johtohahmot ovat vastentahtoisesti hyväksyneet turvallisuusehnkilöstön ohjeistuksen pysyä poissa stadionilta.

– Hallituksen jäseniä ohjeistettiin seuran saatua ilkeämielisiä viestejä, joita on mahdotonta hyväksyä, sekä viime kotiotteluissa nähdyn lisääntyneen  aggressiivisen käytöksen jälkeen, seura tiedotti.

Seuran turvallisuudesta vastaava henkilö kertoi Sky Newsille, että seurajohdolle ilmoitettiin riskien huolellisen arvioinnin ja tiedustelutietojen käsittelyn jälkeen, ettei heidän tule saapua stadionille.

– Tämä on ennenäkemätön päätös Evertonissa. Koskaan aiemmin koko hallitustamme ei ole kehotettu pysymään poissa ottelusta turvallisuussyistä. Tämä on syvästi surullinen päivä Evertonille ja evertonilaisille.

Evertonin kausi päävalmentaja Frank Lampardin alaisuudessa on sujunut surkeasti. Joukkue on Valioliigassa kolmanneksi viimeisenä kerättyään 18 ottelusta 15 pistettä. Joukkue on voittanut viimeksi 22. lokakuuta, minkä jälkeen se on pelannut kahdeksan ottelua Valioliigassa ja cupeissa ilman voittoa.

Seuran omistaja Farhad Moshiri vakuuttaa kuitenkin yhä luottavansa päävalmentaja Lampardiin.

– Uskon paitsi managerimme tekemään työhön, myös urheilujohtajaamme ja seuran hallitukseen, Moshiri totesi avoimessa kirjeessään.

– Luotan siihen, että meillä on taitavia, kokeneita ja asiaansa paneutuvia ammattilaisia seuran kaikilla tasoilla.

Moshiri myöntää, ettei joukkueen taso tällä hetkellä riitä.

– Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että sarjasijoituksemme täytyy parantua. Ja se paranee.


– Minä, seura ja kannattajat haluamme samaa asiaa – paremman Evertonin – ja olen luottavainen, että voimme edetä rakentavassa ja myönteisessä hengessä.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja