Mainos

Valiokunnalla kokous Venäjän kriisin takia - Stubb ei ehtinyt paikalle

Pääministeri Alexander Stubb ei ollut tänään paikalla talousvaliokunnan ylimääräisessä kokouksessa, vaikka häntä oli sinne pyydetty.

Kokousta kuuntelemassa ollut puhemies Eero Heinäluoma totesi, että pääministerin olisi ollut suotavaa tulla paikalle, kun valiokunta kutsuu. 

– En tunne tämän ratkaisun perusteita, ehkä se liittyi aikatauluihin. Yleisesti on tärkeää, että ministerit - myös pääministeri - tulevat eduskuntaa, kun pyyntö käy, Heinäluoma sanoo.

Hallitusta kokouksessa edusti ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen kertoo, että kutsu pääministerille lähetettiin hyvissä ajoin. 

– Olin pääministerin valtiosihteeriin yhteydessä jo ennen virallisen kutsun lähettämistä. Sanoin, että valiokunta on valmis aikaistamaan tai myöhästämään kokousta, jotta pääministeri pääsisi paikalle. Osoitin ymmärrystä pääministerin kiireitä kohtaan ja sanoin, että olisi suotavaa, että paikalla olisi joku ministereistä kertomassa asioista, Pekkarinen kertoo. 

Pekkarinen kertoi soittaneensa vielä eilen Stubbin valtiosihteerille. 

– Koska pääministeri on itse aktiivinen kertomaan asioista julkisuuteen, olisi ollut hyvä, että hän olisi kertonut itse henkilökohtaisesti asioista valiokunnalle. 

– Saimme kuitenkin kohtuullisen hyvän selvityksen ulkomaankauppaministeriltä, Pekkarinen sanoo. 


Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen vahvistaa, että talousvaliokunnasta on oltu pääministeriin yhteydessä. Ongelmana Stubbin pääsemisessä paikalle oli kuitenkin se, että talouspoliittinen ministerivaliokunta pui samaan aikaan budjettia. Heinosen mukaan pakoteasiat myös kuuluvat enemmän Toivakan kuin Stubbin toimenkuvaan. 

Alexander Stubb sanoi eilen olevansa valmis antamaan pääministerin ilmoituksen Ukrainan kriisistä ja talouspakotteista. Stubbin mukaan tällöin koko eduskunta pääsee avoimesti keskutselemaan aiheesta, eikä keskusteluita käydä valiokunnissa suljettujen ovien takana.

Stubbin erityisavustajan mukaan Pääministeri ei anna tänään haastatteluja Venäjän vastapakotteista. Stubb on tavoitettavissa huomenna.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.