Valio rakentaa Moskovaan asiakaspalvelukeskuksen

Valio toivoo voivansa kehittää asiakaspalvelukeskuksen avulla suoraa myyntiään kaupan ketjuille.

Valio perustaa Moskovan lähistölle asiakaspalvelukeskuksen. Keskus sisältää jakeluvaraston, toimistoja ja tilat voin sekä juuston pakkaamiselle ja sulatejuuston valmistamiselle. Keskus rakennetaan Moskovan ja Pietarin välisen tien varteen hiukan Moskovasta luoteeseen. Sen on määrä valmistua vuoden 2007 puoliväliin mennessä.

Investoinnin kokonaisarvo voi nousta Valion mukaan noin 30 miljoonaan euroon. Myös Pietariin tulee asiakaspalvelukeskus, joka sijoitetaan kuitenkin vuokratiloihin. Valio tutkii mahdollisuutta valmistuttaa tuoretuotteita Pietarin alueella.

Valio perusteli asiakaspalvelukeskusten perustamista mahdollisuudella kehittää suoraa myyntiä kaupan ketjuille. Venäjän vähittäiskauppamarkkinat ovat yhtiön mukaan merkittävässä muutoksessa, kun yhä suurempi osa elintarvikekaupasta siirtyy toreilta marketteihin.

Valion myynti Venäjälle oli viime vuonna 90 miljoonaa euroa. Suomalaisyhtiön voilla ja Viola-sulatejuustolla on merkittävä markkinaosuus Venäjällä. Myös Oltermanni-juusto tunnetaan maassa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat