Mainos

Valio: "Kellään muulla ei yhtä suuria tappioita Venäjän takia kuin meillä"

Mahdolliset tuet Euroopan unionin maatalouden kriisirahastosta ja Suomen valtiolta eivät korvaa Valion Venäjän tuontikiellosta kärsimiä tappioita.

Valio ei muutenkaan pysty perustamaan liiketoimintaansa tukien varaan, johtaja Annikka Hurme Valiolta kertoo. Hurme on parhaillaan maa- ja metsätalousvaliokunnan kuultavana.  

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo kannattaa kehysriihessä sovitun 50 miljoonan euron maataloustukien leikkauksen lykkäämistä. Mahdollisesta lykkäyksestä päätetään budjettiriihessä. Myös Orpo on parhaillaan maa- ja metsätalousvaliokunnan kuultavana.  

EU-virkamiehet ovat parhaillaan Brysselissä keskustelemassa mahdollisesta Euroopan unionin kriisirahaston käytöstä. Rahasto on noin 400 miljoonan euron suuruinen. Suomen Pankin mukaan Suomen pakotteiden alainen elintarvikevienti Venäjälle oli viime vuonna 283 miljoonaa euroa, josta Valion osuus oli 242 miljoonaa euroa.  

Valion Hurme sanoo, että mahdolliset tuet pitäisi pystyä kohdentamaan Venäjän vastapakotteista pahiten kärsiville yhtiöille. Hänen mukaansa mikään muu eurooppalainen elintarvikeyhtiö ei kärsi Venäjän tuontikiellosta yhtä suuria euromääräisiä tappioita kuin Valio.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.