Mainos

Valio Venäjän toiminnasta: Joka päivä tulee yllättäviä käänteitä

Moskovasta tavoitettu Valion liiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Koskinen sanoo, että Venäjältä käännytetyt rekat lähetettiin rajan yli aivan kuten ennenkin.

– Yhtäkkiä prosessi vain hidastui ja tuli uusia ja uusia vaatimuksia. Tämä on ihan uutta, että jatkuvasti tulee yllättäviä käänteitä, Koskinen sanoo.

Valio yrittää nyt selvittää mahdollisimman pikaisesti, kuinka laktoosittomien tuotteiden kuljetuksia Venäjälle voitaisiin jatkaa. Sillä välin Vaalimaan rajalla seisoo neljä rekkaa täynnä maitotuotteita odottamassa.

– Toivottavasti tilanne selviää pian, sillä tuotteet kestävät vielä hyvin yhden päivän ja ne voidaan viedä takaisin. Jos menee pidempään, niin sitten niitä ei enää voida viedä myyntiin.

Koskinen uskoo, että lista tuotteista, joita Venäjälle voi viedä, saattaa vielä muuttua.

– Joka päivä tulee yllätyksiä.

Valio pysäytti Venäjälle menevien laktoosittomien tuotteiden tuotannon eilen, kun ongelmat Venäjän rajan ylittämisessä alkoivat selvitä.

Tuotantomäärät Venäjän vientiin ovat kuitenkin Koskisen mukaan sen verran pieniä, ettei vaikutusta tehtaiden toimintaan ole. Joka tapauksessa menetykset ovat suuria, sillä neljän käännytetyn rekan lisäksi moninkertainen määrä autoja on nyt jäänyt lähtemättä Suomesta Venäjälle.

– Moninkertainen määrä rekkoja olisi tässä vaiheessa jo mennyt. On tämä meille todella iso rahallinen menetys, Koskinen toteaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.