Mainos

Valio irtisanoo yli sata Sotkamosta ja Tampereelta

Valio irtisanoo 109 henkilöä Aito Maidon liiketoiminnan oston aiheuttamien järjestelyiden seurauksena.

Valion johto on päättänyt, että Sotkamosta irtisanotaan 56 henkilöä ja Tampereelta 53. Järjestelyt tulevat voimaan vuodenvaihteessa. Irtisanottavat ovat työskennelleet Kainuun Osuusmeijerin ja Osuuskunta Maito-Pirkan tuotantolaitoksissa Sotkamossa ja Tampereella sekä meijerien yhdessä omistaman markkinointi- ja jakeluyhtiö Aito Maito Fin Oy:n palveluksessa.

Irtisanomiset liittyvät laajaan toimintojen uudelleenjärjestelyyn, josta Valio päätti Aito Maidon liiketoiminnan oston jälkeen. Kainuun Osuusmeijerin ja Maito-Pirkan tuotantotoiminnot ja Aito Maito Fin Oy:n liiketoiminnot siirtyivät Valiolle syyskuun alussa.

Valio aloitti tuolloin yt-neuvottelut sille siirtyneissä tuotantolaitoksissa ja liiketoiminnoissa. Järjestelyyn liittyvät yt-neuvottelut ovat vielä kesken Valion jakeluterminaalissa Tampereen Lakalaivassa ja Seinäjoen tuotantolaitoksessa.

Valion päättämän työnjaon mukaan Sotkamossa jatketaan edelleen maitonesteiden valmistusta Kainuun, Nurmeksen ja Lieksan alueille. Kestokuumennettujen UHT-tuotteiden valmistusta jatketaan Sotkamossa Valion Turengin tehtaan kanssa sovitun työnjaon mukaan. Juustoleivän ja kaseiinin valmistus keskitetään Sotkamoon. Voin, maitojauheen, luomumaidon sekä mehujen ja keittojen valmistus siirretään Sotkamosta Valion muihin tehtaisiin.

Tampereen meijerissä tuotetaan edelleen maitonesteitä Tampereen myyntialueelle. Myös jogurtin ja viilin valmistusta on päätetty jatkaa toistaiseksi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.