Valio investoi Aura-juustoon Äänekoskella

Valion hallitus on päättänyt laajentaa Aura-sinihomejuuston tuotantoa Valion Äänekosken tehtailla noin 40 miljoonan markan investoinneilla.

Äänekosken tehtaiden tilojen muutostyöt aloitetaan syksyllä. Laajenevalle Aura-juuston tuotannolle saadaan tiloja, kun Mozzarella-juuston valmistus siirtyy Äänekoskelta Valion Haapaveden tehtaille.

Keski-Suomi kuuluu muutenkin Valion kehitystyön painopisteisiin, sillä tuoretuotteiden valmistus aiotaan keskittää kahdeksan vuoden kuluessa Oulun ja Riihimäen lisäksi Jyväskylään.

Automaation lisääntyminen taittaa uudistuksissa muuten syntyvältä työvoiman tarpeelta suurimman kärjen, toteavat Valion Äänekosken tehtaanpäällikkö Tapio Kuronen ja Jyväskylän tehtaanpäällikkö Jussi Isoviita.

Syksy tuo Jyväskylän tehtaalle muutaman uuden työpaikan, kun tuoretuotteiden valmistus Valion Seinäjoen tehtailla lopetetaan ja siirretään Ouluun, Tampereelle ja Jyväskylään.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat