Mainos

Valinnanvapauslaista yli 700 lausuntoa

Sote-lain valinnanvapauden uudistamiseen suhtaudutaan pääsääntöisesti myönteisesti, mutta asiakassetelien laajuutta pidetään liian laajana. Nämä asiat käyvät ilmi valinnanvapauslain lausunnoista.

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaanotti 705 lausuntoa valinnanvapauslain lakiluonnoksesta. Pääsääntöisesti lausunnoissa suhtaudutaan myönteisesti valinnanvapauden periaatteeseen, mutta muuten sote-uudistukseen tavoitteiden toteutumiseen ja asiakassetelin laajuuteen suhtaudutaan varauksellisesti.

Suuri osa lausunnonantajista kokee lakiesityksen kuitenkin parantuneen edelliseen esitykseen verrattuna, mutta uudistuksen keskeisten tavoitteiden ei katsota toteutuvan lain myötä. Suuri osa lausunnonantajista suhtautuu kriittisesti myös uudistuksen mahdollisuuksiin kaventaa suomalaisten hyvinvointi- ja terveyseroja, kertoo STM tiedotteessaan.

Lausuntokierros päättyi 15. joulukuuta. Lausuntoja antoivat kunnat, kuntayhtymät, sairaanhoitopiirit sekä erilaiset järjestöt ja erilaiset sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.