Mainos

EU:ssa päätetään torsoksi jämähtäneestä Välimeren sotilasoperaatiosta

EU:n ulkoministerien odotetaan tänään päättävän ihmissalakuljettajien vastaisen sotilasoperaation aloittamisesta Välimerellä.

Operaatiota ei voida käynnistää täysimittaisena, koska sille ei ole saatu YK:n turvallisuusneuvoston eikä Libyan hallinnon hyväksyntää.

Tiedustelutiedon kerääminen ja partiointi kansainvälisillä vesillä voitaisiin kuitenkin aloittaa.

Jos YK:n ja Libyan lupa myöhemmin saadaan, tarkoituksena on takavarikoida ja tuhota salakuljettajien aluksia. Libyassa vallitseva sekasorto ja kaksi kilpailevaa hallintoa vaikeuttavat hyväksynnän saamista.

Siirtolaisten vastaanottoa koskeva taakanjako ei ole kokouksen asialistalla, mutta EU-komission esittämä malli turvapaikanhakijoiden siirroista jäsenmaiden välillä herättänee keskustelua käytävillä. EU-maiden johtajat todennäköisesti ottavat kantaa maakohtaisiin kiintiöihin torstaina alkavassa huippukokouksessa.

Tänään Luxemburgissa pidettävään kokoukseen osallistuu ulkoministeri Timo Soini (ps.). Kokouksessa on myös tarkoitus sinetöidä Venäjän vastaisten talouspakotteiden jatkaminen puolella vuodella. Asiasta päätettiin virkamiestasolla viime viikolla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja