Mainos

Välikysymys jäi ilman laajempaa tukea

Vasemmistoliitto ei saanut välikysymyksensä taakse perussuomalaisten lisäksi muita oppositioryhmiä. Työpaikkojen poistumista ja työsuhdeturvaa koskeva välikysymys jätettiin eduskunnalle tänään.

Arkistokuvaa: Satu Hassi

Vasemmistoliitto ei saanut välikysymyksensä taakse perussuomalaisten lisäksi muita oppositioryhmiä, kun työpaikkojen poistumista ja työsuhdeturvaa koskeva välikysymys jätettiin eduskunnalle tänään.

Suorasukaisinta arvostelua kuultiin vihreiden piiristä. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Satu Hassin mielestä välikysymyksen teksti oli surkeaa. Hassi tulkitsi koko operaation "kumarrukseksi ay-körmysiiven suuntaan".

-Suvi-Anne Siimes liihottelee punavihreänä, mutta mitä punavihreyttä tässä on. Vasemmistoliitto halusi painottaa ay-liikkeelle rakkaimpia asioita, siksi meitä ei edes pyydetty neuvottelemaan välikysymyksen sisällöstä, Hassi kommentoi.

Hassin mielestä huoli työpaikoista on niin tärkeä asia, että se olisi ansainnut kunnon analyysin ja kunnon ehdotukset siitä, mitä esimerkiksi verotuksessa ja sosiaaliturvassa voitaisiin tehdä työllistämisen edistämiseksi.

-Nyt välikysymys jäi hutaisten tehdyksi. Teksti on surkea, ja näkyy että se on valmisteltu Siimes-Soini-akselilla, Hassi sanoi ja viittasi hankkeessa olevien oppositiopuolueiden puheenjohtajiin.

Samaan aikaan kun vihreiden eduskuntaryhmä punnitsi välikysymyksen keveäksi, vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes paranteli suhteitaan puolueen ay-vaikuttajiin seminaarissa Kuopiossa.

Myös kristillisdemokraattien ryhmässä oudoksuttiin sitä, ettei vasemmistoliitto tarjonnut neuvotteluja välikysymyksen sisällöstä. Tiettävästi yksikään ryhmän jäsen ei ole tukemassa välikysymystä.

Kokoomuksen ryhmässä välikysymystä ei tarvinnut isommin pohtia, siinä määrin kaukana vasemmistoliiton tilannearvio ja keinot ovat kokoomuksen malleista.

Perussuomalaisten tuki riittää sen varmistamiseksi, että hallitus joutuu vastaamaan välikysymykseen. Ennakkokaavailujen mukaan hallitus vastaisi ensi viikon tiistaina ja hallituksen luottamuksesta äänestettäisiin seuraavana perjantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.