Mainos

Valesairaanhoitaja paljastui Oulun seudulla

Oulun seudulla on paljastunut valesairaanhoitaja. Valvontavirasto Valviran mukaan sairaanhoitajan epäillään toimineen luvattomasti sairaanhoitajana helmikuusta 2010 lähtien.

Ilmoituksen Valviralle teki Med Group Oy, jonka sairaankuljetusyksikössä valesairaanhoitaja on työskennellyt Kempeleessä ja Haukiputaalla. Med Groupin tiedotteen mukaan kyseinen henkilö on ilmeisesti ollut myös toisen alueen sairaankuljetusyrityksen palveluksessa.

Tapaus paljastui, kun 1980-luvulla syntynyt valesairaanhoitaja ei suostunut toimittamaan todistusta Valviran hyväksynnästä. Työsuhde purettiin, kun ilmeni, ettei hän ollut Valviran rekisterissä.

Valviran mukaan hän on aikoinaan suorittanut ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaopintoja vain pari opintopistettä eli käytännössä opintoja ei ole juuri ollenkaan. Med Groupin mukaan henkilöllä on tämän lisäksi lähihoitajan opintoja muutamien kymmenien opintopisteiden edestä.

Nyt selvitetään, onko valehoitaja aiheuttanut vaaraa potilaille. Med Groupin mukaan hän ei ole toiminut yksin tehtävissään. Asiasta on tehty myös tutkintapyyntö poliisille.

Lounais-Suomessa aluehallintovirasto puolestaan on pyytänyt tietoja Uudenkaupungin yhteispäivystyksestä. Virasto haluaa selvittää siellä työskentelevien lääketieteen kandidaattien kelpoisuuden.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.