Mainos

Valepoliisit piinaavat eläkeläisiä – pankkitilejä tyhjennetty

Poliiseina esiintyneet rikolliset ovat onnistuneet viemään rahaa myös Itä-Uudellamaalla. Rikoksin uhreiksi ovat joutuneet lähinnä vanhukset.

Helsingin poliisi kertoi eilen, että se on saanut viime aikoina useita ilmoituksia, joiden mukaan rikolliset ovat esiintyneet puheluissa poliiseina. He ovat erilaisilla tekosyillä yrittäneet saada suomalaisia ihmisiä kertomaan verkkopankkitunnuksiaan ja tilitietojaan.

Nyt myös Itä-Uudenmaan poliisi on saanut vastaavanlaisia ilmoituksia. Rikosilmoituksen on tehnyt Itä-Uudellamaalla yhteensä jo 15 kappaletta. Tutkinnanjohtaja Timo Nyyssösen mukaan vanhuksilta on viety pahimmillaan jopa 5 000 euroa.

–Kyllä tämä on hyvin poikkeuksellista. Selvitämme sitä, miten henkilöt ovat valikoituneet rikoksien uhreiksi. Tekijöitä jäljitetään, tutkinnanjohtaja Nyyssönen toteaa Itä-Uudenmaan poliisista.

Myös Helsingin alueella on kärsitty mittavista taloudellista vahingoista. Siellä tapauksia on ollut yli kymmenen kappaletta.

– Taloudelliset vahingot nousevat useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin, tutkinnanjohtaja Juha Holopainen kertoo Helsingin poliisista.

Poliisi varoittaa ihmisiä antamasta pankkitunnuksiaan kenellekään ulkopuoliselle. Poliisi korostaa, ettei sillä ole tarvetta eikä oikeutta kysellä yksityisten ihmisten tilitietoja tai pankkitunnuksia.

Eri poliisilaitokset selvittävät yhteistyössä, kuinka laajalla alueella valepoliisit ovat toimineet. Tapauksia tutkitaan törkeinä maksuvälinepetoksina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.