Mainos

Valepoliisit iskivät nyt Oulussa – vastaavia huijauksia myös Helsingissä

Poliiseina esiintyneet ulkomaalaiset miehet onnistuivat sunnuntaina huijaamaan satoja euroja ulkomaalaiselta pariskunnalta Oulussa.

Poliisin mukaan kaksi miestä esitti pariskunnalle virkamerkin, joka muistutti poliisin käyttämää virkamerkkiä. Tätä ennen ilmeisesti samaan huijariryhmään kuulunut mies oli kysellyt pariskunnalta reittiä kartan kanssa.

Tässä vaiheessa poliiseina esiintyneet miehet olivat esittäneet väärennetyn virkamerkin ja vaatineet pariskuntaa näyttämään henkilötodistuksensa ja laukkunsa.

Valepoliisit väittivät epäilevänsä pariskuntaa huumekaupasta. Siihen vedoten he olivat penkoneet pariskunnan laukun. Laukusta miehet ottivat poliisin mukaan rahaa sisältäneen kirjekuoren.

Yksi miehistä alkoi laskea rahoja, ja laskemisen jälkeen hän antoi kirjekuoren takaisin pariskunnalle. Myöhemmin pariskunta huomasi, että rahoista oli viety useita satoja euroja. Tämän lisäksi heidän passinsa oli viety.

Poliisi sai kuitenkin kuvia huijareista, kun pariskunnan mukana ollut tulkki puuttui tapaukseen.

Poliisin mukaan miehet liikkuvat uudehkolla, hopeisella Mercedes-Benz-henkilöautolla. Sen rekisterinumero on LS-77383, ja rekisterikilvessä on Norjan maatunnus.

Valepoliiseja ei ole tavoitettu. Oulun poliisi pyytää vihjeitä huijareiden liikkeistä numeroon 0718765844. Kiireellisissä tapauksissa voi soittaa hätänumeroon 112.

Helsingissä on sattunut hyvin samankaltaisia tapauksia. Yhdessä tapauksessa valepoliisit onnistuivat varastamaan ulkomaalaispariskunnalta yli tuhat euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.