Mainos

Valelääkärin potilaat turvassa

Karjaan valelääkäri ei ole aiheuttanut potilaikseen joutuneille ihmisille välitöntä vaaraa tai haittaa. Kaikkien potilaiden paperit on saatu käytyä läpi, eikä tarkastuksessa ole tullut ilmi mitään äkillisesti potilasturvallisuutta vaarantavaa yhdenkään asiakkaan osalta.

- Kahden potilaan asioita tarkistamme uudelleen, mutta niissäkään ei ole mitään äkillisesti potilaille vaarallista, sanoo lääketieteellinen johtaja Jarmo Karpakka Mehiläinen-konsernista.

Kaikkiin valelääkärin luona käyneisiin potilaisiin otetaan yhteyttä kirjeitse, ja heidän kanssaan käydään läpi valelääkärin antama hoito ja lääkemääräykset. Kirjeet lähetetään ensi viikolla.

-Tärkeintä on nyt se, ettei huijarin toiminnan takia potilaille jää epäselvyyttä omasta hoidostaan. Tämän vuoksi toivomme, että kaikki ne, jotka ovat huolissaan lääkkeistä tai muusta hoidosta olisivat meihin yhteydessä, jotta asia voidaan selvittää, sanoo Jarmo Karpakka.

Potilaat voivat ottaa yhteyttä Karjaan terveyskeskukseen arkisin kello 8-16. Tähän tarkoitukseen varattu puhelinnumero on 040 195 1441.

Lääketieteen opiskelijaksi tekeytynyt valelääkäri työskenteli Karjaan terveyskeskuksessa 28.9.–27.11.2009. Työtä hakiessaan hän esitti erittäin taidokkaasti väärennetyn yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opintorekisteriotteen. Huijaus paljastui, kun valelääkärin aikaisemman työhistorian johdosta hoitoalan henkilökuntaa valvova Valvira huomasi, ettei hänestä ole merkintää heidän terveydenhuoltoalan ammattihenkilörekisterissään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.