Mainos

Valelääkäriksi epäilty puhui pitkään jatkuneesta kiristyksestä

Valelääkäriepäily tuli Esa Antero Laihon pitkäaikaiselle ystävälle ja heidän yhteiselle tuttavapiirilleen täytenä yllätyksenä.

Laiho oli kuitenkin kertonyt ystävilleen joutuneensa kiristyksen kohteeksi.

- Esa kertoi joutuneensa kiristyksen kohteeksi ja että kiristystä on jatkunut jo vuoden verran. Kiristys liittyi kuulemma hänen Yhdysvalloissa saamaansa vankilatuomioon, joka taas liittyi kaupankäyntiin steroideista, jota Esa oli kertomansa mukaan erehtynyt käymään kehonrakentajien kanssa.

- Moraalini mukaan hän oli rangaistuksensa siitä kärsinyt eikä hänen tulevaisuuttaan saanut sillä enää pilata, kertoo ystävä.

Maanantaina Laihon ystävän puhelin soi. Laiho soitti hädissään kysyäkseen mitä tehdä, kun toimittajat olivat saapuneet hänen ovensa taa vankilakopioiden kanssa.

- Esan mukaan toimittajien kiinnostus liittyi juuri pitkään jatkuneeseen kiristykseen.

Ystävä kertoo kehottaneensa Laihoa ottamaan yhteyttä asianajajaansa, jonka Laiho oli hankkinut jo aiemmin juuri kiristyksen vuoksi.

Tiistaina Laihon ystävä sai lukea lehdestä, että Laihoa epäillään valelääkäriksi. Toimittajien visiitti Laihon oven takana olikin liittynyt tähän.

- Esan kertomukset kiristyksestä tuntuivat aidoilta, mutta nyt jälkikäteen on mahdotonta sanoa mikä oli totta ja mikä ei. Käsitykseni mukaan kukaan Esan ystävistä ei tiennyt mitään kyseenalaisesta tutkintotodistuksesta. Olenkin nyt miettinyt, että liittyikö kiristys, josta Esa niin vakuuttavasti puhui sittenkin hänen tutkintotodistukseensa.

- Kuka tiesi, että tutkintotodistus on valheellinen ja miksi Esa ei kertonut totuutta ystävälleen, kun totuus alkoi paljastua?

Poliisi käynnisti keskiviikkona esitutkinnan Esa Antero Laihon lääkäritoimeen liittyen. Häntä epäillään todennäköisin syin törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä. Hänen epäillään esiintyneen lääketieteen lisensiaattina ja myyneen lääkäripalveluja oman yrityksensä, Suomen Geriatriakeskuksen, kautta muun muassa kunnille.

Helsingin poliisi jättää aamupäivän aikana Helsingin käräjäoikeudelle vangitsemisvaatimuksen Laihosta.

Sen jälkeen kun valelääkäriepäily tuli julkisuuteen, Laihon asianajaja vaihtui.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.