Mainos

Valelääkäriksi epäillyllä 4000 potilasta Lahdessa

Valelääkäriksi epäilty Esa Laiho on hoitanut yhteensä noin 4000 potilasta Lahdessa, kertoo Lahden kaupunki. Tiedot ovat selvinneet potilastietojärjestelmän lokitietojen avulla.

Potilaista suurin osa, noin 3500, on ollut avoterveydenhuollon päivystyspotilaita. Loput potilaat ovat olleet pääosin pitkäaikaisessa laitoshoidossa olevia vanhuksia, joita on hoidettu Lahden kaupunginsairaalan eri vuodeosastoilla.

Ensimmäisen kerran Laiho on tehnyt lääkärin vuoroja Lahden kaupungilla vuonna 2004. Hänen työskentelynsä on päättynyt joulukuussa 2009. Hän on tehnyt työtä kaupungille Attendo MedOnen sekä oman yrityksensä Suomen Geriatriakeskuksen kautta.

Lahden kaupungin mukaan potilaskertomuksia käydään läpi myös viikonloppuna. Pelkästään kaupunginsairaalan osalta potilaskertomuksia käy läpi kymmenen lääkäriä.

Jos tutkimuksissa käy ilmi epäily hoitovirheestä, Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimi ottaa välittömästi yhteyttä potilaaseen tai hänen omaisiinsa. Toistaiseksi tietoon ei ole tullut perusteita epäillä potilasturvallisuuden vaarantuneen.

Laihon toiminnasta ei ole tullut yhtään huomautusta sinä aikana, kun hän on työskennellyt Lahden kaupungilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.