Mainos

Valelääkärikohu harmittaa Pavlov-instituutin opiskelijaa: "Venäläisillä professoreilla kovat vaatimukset"

Valelääkärikohu puhuttaa myös pietarilaisessa Pavlov-instituutissa opiskelevia suomalaisia. Lääketiedettä ensimmäistä vuotta Pietarissa opiskeleva Atte Virolainen kertoo, että koulun nimen sotkeentuminen kohuun hieman harmittaa.

– Pietarin valtionyliopiston lääketieteellinen tiedekunta on Venäjän toiseksi paras yliopisto. Valehtelematta me lääketieteen opiskelijat opiskelemme täällä oikeastaan aamusta iltaan. Professoreiden vaatimukset ovat venäläisissä yliopistoissa todella kovat, hän kertoo.

Virolaisen mukaan suomalaiset opiskelijat seuraavat valelääkäritapauksen uutisointia, mutta muuten se ei ole yliopistolla arkeen vaikuttanut.

– Anatomian tunti oli samalla tavalla kuin ennenkin.

Virolainen on kuitenkin jo pohtinut, vaikuttaako kohu hänen omaan tulevaisuuteensa.

- Valmistumiseeni on niin pitkä aika, että ehkä se ei vaikuta työnsaantiini. Kuitenkin mietityttää, voiko yksittäisen ihmisen toiminnan johdosta tulla jotakin ongelmia vaikkapa ihmisten asenteissa. Se olisi vääryys, Virolainen sanoo.

Terveysalan valvontaviranomainen Valvira aikoo tarkistaa venäläisistä yliopistoista viimeisen 20 vuoden aikana valmistuneiden lääkäreiden todistukset. Lääketiedettä Pietarissa opiskeleva Virolainen kannattaa tarkistuksia.

- Se on mielestäni äärimmäisen hyvä juttu, sillä lääkärin ja potilaan suhde perustuu ehdottomaan luottamukseen.

Katso Johanna Tuurin juttu (Kymmenen uutiset 10.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.