Mainos

Valelääkäri kiisti törkeän petoksen oikeudessa

Oikeudenkäynti niin kutsutussa valelääkärijutussa alkoi tänään Lohjalla.

24-vuotiaalle espoolaiselle Mika Jokiselle luettiin syytteet luvattomasta ammattitoimen harjoittamisesta, törkeästä väärennyksestä ja törkeästä petoksesta. Syyttäjä kertoi iltapäivällä vaativansa miehelle ensisijaisesti ehdotonta vankeutta. Syyttäjän mukaan rangaistus voisi olla myös yhdyskuntapalvelu, jos vankeuden pituus jää alle kahdeksan kuukauden.

Syytetty kiistää osan syytteistä. Hän myöntää hoitaneensa lääkärintointa väärennetyillä papereilla. Hän myöntää näin syyllistyneensä luvattomaan terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamiseen sekä tavalliseen väärennykseen törkeän sijasta. Törkeän petoksen hän kiistää täysin.

Mies ei peitellyt kasvojaan oikeudenkäynnin alkaessa. Oikeudessa kävi ilmi, että Jokinen haki töihin väärentämällään opintotodistuksella, jonka pohjan hän löysi internetin hakuohjelma Googlesta. Hän tulosti todistuksen väriprintterillä.

Valelääkäri toimi yhteensä lähemmäs vuoden lääkärinä terveyskeskuksissa Karkkilassa ja Karjaalla, vaikka hänellä ei ollut alan koulutusta. Hän hoiti potilaita viime ja toissa vuonna.

Tiettävästi mies ei syyllistynyt vakaviin hoitovirheisiin. Hän työskenteli kokeneempien kollegojen valvonnassa.

Puolustuksen mukaan syytetty teki töitä ja siitä maksettiin hänelle palkkaa. Hän hoiti tehtävät ilman yhtäkään virhettä.

Poliisin mukaan selviteltävänä on yhä neljä kuolemantapausta, joka tapahtuivat hänen ollessa töissä terveyskeskuksessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.