Mainos

Valelääkäri ei aiheuttanut hengenvaaraa potilaille

Karkkilassa ja Karjaalla valelääkärinä toimineen nuorukaisen jäljiltä ei ole paljastunut uusia epäilyjä.

Poliisin mukaan tutkinnassa ei ole käynyt ilmi, että 23-vuotias espoolainen olisi toiminut lääkärinä muualla kuin näillä kahdella paikkakunnalla. Tiedossa ei myöskään ole, että lääketieteen kandidaatiksi tekeytynyt mies olisi syyllistynyt vakaviin hoitovirheisiin.

- Hän on ollut kokeneempien ohjauksessa ja hyvin vähän tehnyt mitään sellaista, mistä olisi pystynyt tulemaan mitään tällaista hoitovirhettä, komisario Rauli Pajuharju Länsi-Uudenmaan poliisista sanoo.

Espoolainen ehti hoitaa ennen paljastumista isoa joukkoa ihmisiä. Jo pelkästään Karjaan terveyskeskuksen osalta on puhuttu julkisuudessa jopa 550 potilaasta.

Mies sai ensimmäisen sijaisuuden Karkkilasta toissa vuoden loppupuolella väärennetyillä papereilla. Hän toimi terveyskeskuksessa vuodeosaston lääkärinä kahden kokeneemman työntekijän valvonnassa.

Mies lopetti työt Karkkilassa loppukesästä viime vuonna minkä jälkeen hän toimi vielä pari kuukautta syys-marraskuussa Karjaalla väliaikaisena terveyskeskuslääkärinä.

Ensimmäiset epäilykset heräsivät, kun Karkkilan terveyskeskuksesta puuttui pieni määrä influenssalääkkeitä. Asiaa alettiin selvitellä ja myös lupa- ja valvontavirasto Valvira sai tietää tapauksesta. Tätä kautta asiat etenivät poliisille.

Poliisin mukaan mies on myöntänyt hoitaneensa lääkärintointa väärennetyillä papereilla. Espoolaista epäillään törkeästä väärennyksestä, luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta sekä petoksesta.

Jutun tutkinta on poliisissa hyvässä mallissa, ja paketti saataneen syyttäjälle muutamien viikkojen kuluttua.

(MTV3 -STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.