Mainos

Valelääkäreistä alkanut kantelusuma yhä purkamatta Valvirassa

Valelääkärikohu on tuonut valvontavirasto Valviraan työruuhkan, joka jatkuu yhä. Kantelut ja tarkastuspyynnöt ovat lisääntyneet huomattavasti, ja kansalaiset ja työnantajat vaativat aiempaa laajempia selvityksiä.

Ulkomaalaisten lääkäreiden opiskelijatodistusten tarkastustyö on hankalaa ja hidasta, koska joissakin maissa saa rahalla aidon tutkintotodistuksen yliopistosta ja lisärahalla myös nimensä opiskelijarekisteriin.

- Meillä on rekisterissä noin 400 000 ihmistä. Olisi ihme, jos kukaan ei olisi sinne luikerrellut jotakin sivureittiä, sanoi lääkintöneuvos Pirjo Pennanen seminaarissa Lappeenrannassa.

Pennanen kertoo, että virkamiehet kokivat tulleensa lytätyiksi marraskuisessa kohussa. Pahimpina aikoina he saivat soittoja medialta ja kansalaisilta aamukuudesta yöhön asti sekä satoja sähköposteja päivässä.

- Linjanamme oli, että kaikkiin puheluihin vastataan. Niitä tuli niin paljon, että olisi saanut olla kahdessa puhelimessa yhtä aikaa.

Valviran viestintäpäällikkö Tarja Tamminen on aiemmin arvioinut, että valelääkärikohusta tuli niin valtava, koska kysymys oli ihmisten terveydestä, joka oli uhattuna. Toisekseen kyseessä oli lääkäreiden arvostettu ammattikunta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.