Mainos

Valehtelette auringonpaisteesta! Meteorologit joutuvat pettyneiden syntipukeiksi

Sää ja erityisesti ei-toivottu sellainen kuumentaa tunteita ympäri maailmaa. Kesäaurinko on pysynyt piilossa Ruotsissa, jossa yleisradioyhtiö SVT:n meteorologin Åsa Rasmussenin sähköpostiin tuli pari päivää sitten jälleen yksi haukkumisposti.

Kyllästyttää valheenne. Sairasta, että joka päivä sataa. Kesä on lyhyt ja valehtelette auringonpaisteesta, jota tässä kusisessa maassa ei ole. Sano minä vuonna aurinko paistaa. Ei voi olla sattumaa, että sataa aina viikonloppuisin ja ihmisten loma-aikana. Auringosta ei pitäisi maksaa. Saaristossakin sataa. Pitäisi olla lämmintä, valehtelijat, viestissä luki.

– Toisinaan saamme toimitukseen tämän tyyppistä postia, Rasmussen totesi ruotsalaislehti Aftonbladetille.

– Kerran sain huudot puhelimessa. Lopulta jouduin lyömään luurin korvaan, kun huuto ei loppunut. Ymmärrämme, jos kyse on jostain virheestämme, mutta jos ihminen on vihainen säälle, siihen on vaikea vastata mitään.

Ennustamisen vaikea taito

Meteorologien työtä on arvosteltu muuallakin vaikeiden sääolosuhteiden iskiessä. Kesäkuun alussa Pohjois-Korean Kim Jong-unin kerrottiin nuhdelleen maan valtiollista sääpalvelua ja vaatineen meteorologeja parantamaan työtään.

Pohjois-Korea kärsi tietojen mukaan keväällä pahimmasta kuivuudesta vuosikymmeniin.

MTV Uutisten säätiimille tulee myös paljon palautetta liittyen paitsi ennusteisiin myös meteorologien tv-esiintymisiin. Joukossa on paljon positiivisiakin viestejä.

– Uran alkuvaiheessa tuli miehiltä jopa treffipyyntöjä, mutta nyt ne ovat jostain syystä käyneet vähiin, meteorologi Liisa Rintaniemi kertoi aiemmin huvittuneena.

Sään ennustaminen on kehittynyt huimasti viime vuosikymmeninä, mutta ennustamiseen liittyy aina epävarmuutta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.