Mainos

Valehoitaja tuomittiin ehdolliseen - huijasi työhakemuksissaan

Oikeus on tuominnut sairaanhoitajaksi opiskelleen naisen ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta ja petoksen yrityksestä.

Sairaanhoitajaksi opiskellut nainen huijasi syömishäiriöisiä hoitavaa yritystä palkkaamaan hänet sairaanhoitajan sijaiseksi väittämällä, että hänen opintonsa ovat loppusuoralla.

Todellisuudessa nainen oli suorittanut opinnoistaan vain pienen osan. Yritys palkkasi naisen, vaikka hänellä ei ollut oikeutta työskennellä sairaanhoitajan sijaisena. Yritys luotti naisen työhakemuksessa ilmoittamiin tietoihin.

Nainen työskenteli yrityksessä yöhoitajana kahdeksan kuukauden ajan vuonna vuonna 2009, jolloin hänen vastuullaan oli seitsemän syömishäiriöistä potilasta.

Käräjäoikeuden käsittelyssä yrityksen edustaja sanoi, että yöhoitajan tehtäviin kuuluu myös lääkkeiden antamista. Tähän naisella ei ollut oikeutta, koska hän ei ollut tarpeeksi pitkällä opinnoissaan.

Nainen puolestaan vetosi siihen, että työ oli painottunut yötyöhön ja se oli ollut lähinnä siivousta, läsnäoloa, ruokailussa auttamista, ei lääkkeiden antamista.

Käräjäoikeus kuitenkin piti epätodennäköisenä, etteikö nainen ollut tietoinen siitä, että sairaanhoitajan sijaisena työskentelemiseen vaaditaan 140 opintopistettä. Naisella niitä oli kasassa vain 23.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen törkeästä petoksesta, koska hän sai teolla huomattavaa taloudellista hyötyä ja teko oli kokonaisuutena arvostellen muutenkin törkeä.

Toisessa tapauksessa nainen haki sairaanhoitajan sijaiseksi Laakson sairaalaan vuonna 2012. Hakemuksessaan nainen väitti suorittaneensa sairaanhoitajan tutkinnon, vaikka hänen opintonsa olivat edelleen alkuvaiheessa.

Teko jäi yritykseksi, kun työntekijöiden rekrytoinneista vastaava henkilö tarkasti naisen opiskelutiedot.

Helsingin hovioikeus piti tänään voimassa käräjäoikeuden langettaman kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Sen sijaan hovioikeus alensi naiselle tuomittua yli 14 000 vahingonkorvausta 2 000 euroon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.