Mainos

Valaiden massakuolema Tasmaniassa

Australiassa Tasmanian saarella on sattunut jälleen valaiden joukkokuolema.

Viranomaisten mukaan viitisenkymmentä kaskelottia menehtyi rantautumisessa, ja vain muutamia onnistuttiin kantamaan ajoissa takaisin mereen.Pelastustyöt sujuivat hitaasti, koska kaskelotit olivat ajautuneet vaikeakulkuiseen poukamaan, ja valaiden luokse pääsi vain veneellä.

- Elossa oli ilmeisesti seitsemän tai kahdeksan kaskelottia, arvioi Tasmanian luontokeskuksen edustaja Liz Wren. - Urokset ovat 18 metriä pitkiä ja naaraat 12 metrisiä. Niiden paino on 20-50 tonnia.

Tasmanian rannikolle eksyi viimeksi marraskuussa ainakin 150 pallopäävalasta. Wren kertoo, että kaskelotit ovat aivan toista maata ja paljon vaikempia käsitellä kuin pallopäävalaat - jo pelkästään valtavan painonsa tähden.

Viranomaiset pohtivat nyt, kuinka siirtää kuolleiden valaiden ruhot pois Perkinsin saaren edustalta. Raadot saattavat aiheuttaa vakavan ongelman, koska ne ovat juuttuneet tärkeään kalastussatamaan johtavan kanavan reunoille.

Valtaosa valaiden rantautumisista Australiassa tapahtuu juuri Tasmanissa. Massa rantautumisten syytä ei tiedetä, mutta muun muassa laivastojen käyttämien kaikumittauslaitteiden toiminnan uskotaan häiritsevän valaiden suunnistusta.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.