Mainos

Valaat taas pulassa Australiassa

Lounais-Australiassa taistellaan valaitten pelastamiseksi. Noin 80 valasta ja delfiiniä huuhtoutui rantaan, mutta useimmat niistä kuolivat. Vielä elossaolevat 17 pitkäeväpallopäävalasta yritetään pelastaa kaikin keinoin. Pelastustöissä on mukana niin vapaaehtoisia kuin viranomaisiakin. Eläimet joutuivat vaikeuksiin Hamelin Bayssä Länsi-Australiassa.

Viranomaisten mukaan valaat yritetään kuljettaa suojelualueella, missä on sopiva ranta niiden mereen palauttamiseksi. Autokyyti toiselle rannalle on asiantuntijoiden mukaan paras tapa turvata valaiden selviytyminen. Flinders Bayn ranta tarjoaa suojaisat vedet, ja on kuitenkin riittävän kaukana onnettomuusrannasta. Näin yritetään estää saman onnettomuuden toistuminen.

Suuren valas- tai delfiinimäärän ajautuminen maihin ei ole täysin tavatonta Australian rannoilla. Niitä tapahtuu toistuvasti Tasmaniassa, kun valaat ohittavat saaren vaelluksillaan. Tieteilijät eivät ole pystyneet selittämään ilmiötä.

Poikkeuksellista on se, että valaita ja delfiinejä tulee rantaan suurena joukkona yhdessä. Aiemmin tässä kuussa 194 pallopäävalasta ja seitsemän delfiiniä ajautuivat hietikolle Tasmaniassa. 54 valasta ja viisi delfiiniä onnistuttiin pelastamaan.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.