Mainos

Valaat ahdingossa Yhdysvaltain itärannikolla

Sadat pelastustyöntekijät ovat Yhdysvalloissa taistelleet pitääkseen rannalle ajautuneet pallopäävalaat elossa. Kaikkiaan 55 pallopäävalasta ajatui rantaan Cape Codissa eilen.

Valaat juuttuivat rantahiekkaan laskuveden ajaksi ja paikallisten pelastustyöntekijöiden suurin haaste oli pitää suurnisäkkäät hengissä paahtavassa helteessä. Polttavan auringon alla maanneiden valaiden suurin uhka oli lämpöhalvaus, jota vastaan taisteltiin veden avulla.

Kastelun ohella pelastajat suojasivat valaita lakanoiden ja muiden kankaiden avulla, jotta niiden ruumiinlämpö pysyisi vakaana.

Pelastustyöntekijät kykenivät lopulta auttamaan kaikkiaan 46 pallopäävalasta takaisin veteen, yhdeksän sen sijaan ehti menehtyä lämpöhalvaukseen.

Pallopäävalaita on aikaisemminkin yritetty pelastaa rantaan ajautumisen jälkeen. Kaksi vuotta sitten Cape Codin lähistöllä kuoli 11 pallopäävalasta. Myös Australialle kuuluvan Tasmanian rannoille on ajatunut pallopäävalaita.

Tiedemiehet eivät vielä ole varmoja siitä, mistä valaiden tämänkertainen rantautuminen johtuu. Syyksi on esitetty mm. ryhmää johtaneen valaan suuntavaiston pettämistä joko sairauden tai eksymisen vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.