Mainos

Vakuutusyhtiö ei halua kirkkopalon korvausten kohtuullistamista

Vuonna 2006 Porvoon kirkon palon sytyttänyt mies hakee käräjäoikeudelta vahingonkorvausten kohtuullistamista. Vakuutusyhtiö If vaatii mieheltä peräti 4,2 miljoonan euron korvauksia. Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusimaa-lehti.

Käräjäoikeudelle toimitetussa vastineessa miehen asianajaja toteaa pitävänsä korvausvaatimusta niin suurena, ettei palosta tuomittu voi mitenkään maksaa sitä.

Asianajaja Jouko Pelkonen ei halua kommentoida keskeneräistä prosessia. Hän on ylipäätään pahoillaan asian tulosta julkisuuteen.

- Tiedot on tietenkin nähtävissä meidän vastauksessamme haasteeseen, mutta emme halua millään julkisuuspelillä vaikuttaa käräjäoikeuden toimintaan.

Pelkosen mukaan myöskään hänen päämiehensä ei ole missään vaiheessa halunnut julkisuutta itselleen.

Mies jo vapaalla

Mies oli 18-vuotias, kun hän sytytti paperitukon Porvoon tuomiokirkon sakastin rännissä. Siitä edennyt palo tuhosi rajusti kirkkoa.

Mies tuomittiin hovioikeudessa kuuden ja puolen vuoden vankeuteen. Hän on nyt jo vapaalla, sillä alle 21-vuotias henkilö kärsii tavallisesti vain kolmanneksen tuomiostaan.

Vakuutusyhtiö If suhtautuu kohtuullistamisvaatimuksiin kielteisesti. Yhtiö perustelee kantaansa sillä, että teko oli törkeä ja tekijä täysi-ikäinen. Mies oli täyttänyt 18 vuotta vain puolitoista kuukautta ennen tekoaan.

Vahingonkorvausasiaa käsitellään Raaseporin käräjäoikeudessa, mutta istuntopäivää ei ole vielä määrätty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.