Mainos

Vakuutusvalvontaviraston johtajan paikka hakuun

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho kertoi tänään ministeriön pistävän vakuutusvalvontaviraston ylijohtajan viran hakuun parin viikon kuluessa.

Perho

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perhon mukaan vakuutusvalvontaviraston ylijohtajan paikka on syytä laittaa hakuun, vaikka hallituksen toimeksiannosta parhaillaan selvitetään pankkeja valvovan Rahoitustarkastuksen ja Vakuutusvalvontaviraston yhdistämistä.

-Emme halua ennustaa mahdollista muutosta. Vakuutusvalvonnalle tarvitaan joka tapauksessa vastuuhenkilö, Perho sanoi.

Ministeri itse lähtee edelleen siitä, että vakuutusvalvonta on perusteltua pitää omassa organisaatiossaan ja panostaa muuten Ratan ja VVV:n yhteistyöhön. Perho katsoo, että valvonnan mahdolliset katvealueet saadaan poistettua ja vastuukysymykset tarkennettua, kun loppusuoralla oleva selvitystyö nykyisten lakien muuttamiseksi saadaan valmiiksi.

Ministerin mukaan näin varmistetaan, että myöskään finanssitavaratalojen valvonnassa ei synny tilannetta, jossa vastuu ei kuuluisi kenellekään. Finanssitavaratalossa on sekä pankki- että vakuutustoimintaa. Ensimmäinen syntyi, kun Leonia ja Sampo pistettiin yhteen. Rata ja VVV tekevät jo nyt paljon yhteistyötä.

Vesterinen jatkaa kuun loppuun

Vakuutusvalvontaviraston ylijohtaja Markku Vesterinen jatkaa viraston johdossa toukokuun loppuun. Ministeriön mukaan hän pidättäytyy kaikista tehtävistä, joissa hän voidaan pitää esteellisenä. Vesterinen siirtyy syksyllä Suomi-yhtiöön. Myös Vesterisen varamies siirtyi muihin tehtäviin vähän aikaa sitten. Kesäkuun alussa vetovastuu vakuutusvalvonnasta siirtyy johtaja Hely Salomaalle.

Perho arveli, että kaavailulla aikataululla ylijohtaja voitaisiin nimittää ennen juhannusta.

-On tietysti eri asia, milloin valittu voisi ottaa tehtävät vastaan, Perho sanoi. Perho myönsi, että epäselvä tilanne rahoitus- ja vakuutusvalvonnan tulevaisuudesta voi vähentää halukkuutta hakea paikkaa. Hän kuitenkin korosti, että vakuutusyhtiöiden valvonnan johtoon tarvitaan joka tapauksessa siihen erikoistunut osaaja. Kun tilanne on epävarma, tilaisuuden tarjoutuessa hakeutuu helposti muihin tehtäviin. Tähänhän Vesterinenkin viittasi, Perho sanoi.

Perhon mukaan olisi tärkeää, että syksyä pidemmäksi päätöksiä valvonnan järjestämisestä ei enää siirretä, koska epävarmuus ei ole hyväksi kenellekään. Valvonnan yhdistämistä on ajanut toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes. Yhdistämistä on ajettu aiemminkin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.