Mainos

Vakuutusvalvojalta lupa Leonian ja Sammon fuusioon

Vakuutusvalvontavirasto on antanut luvan valtion omistaman Leonia-pankin ja vakuutusyhtiö Sammon yhdistämiseen. Fuusion on määrä astua voimaan tämän vuoden lopussa.

Leonia, logo

Vakuutusvalvojan päätökseen liittyy sama ehto kuin Kilpailuviraston linjauksessa. Sen mukaisesti Leonian tai Sammon palveluksessa tai hallintoelimissä olevat eivät saa osallistua Pohjola-konsernin yhtiöiden hallitustyöskentelyyn niin kauan kuin Pohjola toimii Suomen vakuutusmarkkinoilla. Myös Rahoitustarkastus on antanut luvan fuusioon jo aiemmin.

Kilpailuvirasto perusteli ehtoaan sillä, että muutoin kauppa ei olisi hyväksyttävissä. Viranomaisten mukaan Sampo ja Leonia ovat antaneet sitoumuksensa pidättäytyä Pohjolan hallituksessa työskentelystä, joten lupa fuusioon voidaan antaa. Sammon ja Leonian tiedotteen mukaan vakuutusvalvojan päätöksessä sanotaan, että ehto voidaan poistaa tai sitä voidaan lieventää markkinoiden olennaisesti muuttuessa tai muusta painavasta syystä.

sampo

Vakuutusvalvojan lupa oli odotettu ja tuli jopa hieman ilmoitettua aiemmin. Sampo ja Leonia tosin ehtivät pitkin talvea moittia viranomaisia hitaudesta. Niitä kismitti erityisesti Kilpailuviraston täytäntöönpanokielto. Sen katsottiin estäneen valmistautumisen fuusioon. Se on nyt kumottu. Pohjolan hallitustyöskentelystä pidättäymistä vakuutusvalvontavirasto edellytti myös silloin, kun se antoi Sammolle ja Leonialle oikeuden käyttää äänivaltaa Pohjolassa. Sampo ja Leonia ovat valittaneet siitä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.