Mainos

Vakuutusväki: Halpaa populismia OP

Viime viikolla ennätystuloksesta kertonut OP aloittaa yt-neuvottelut enintään 380 henkilön vähentämisestä tuotannollisin perustein. Myös vahinko- ja henkivakuutusyhtiöiden työntekijät ovat neuvottelujen piirissä.

– Uutinen yllätti ja veti hiljaiseksi viime viikon tuloslukujen jälkeen, vahinkoyhtiön pääluottamusmies Sirpa Komonen sanoo. 

Vakuutusväen mielestä yt-uutinen on räikeässä ristiriidassa sen kanssa, miten viime viikolla OP esiintyi talouden pelastajana tarjoamalla lyhennysvapaita kuukausia asuntolainoihin. Tällä viikolla OP on valmis kasvattamaan työttömien määrää jopa 380 henkilöllä. 

– Hävettävää, halpaa populismia OP, Vakuutusväen Liiton toiminnanjohtaja Kirsi Kovanen sanoo Vakuutusväen liiton tiedotteessa.

OP perustelee vähennyksiä varautumisella finanssialan toimintaympäristön rajuun muutokseen, mikä vaatii vahvaa vakavaraisuutta ja kilpailukyvystä huolehtimista. Perustelu ei vakuuta, sillä ryhmän viime vuoden tulos ennen veroja oli ennätykselliset 915 miljoonaa. 

- Nyt annetaan jälleen ruoskaa tuloksentekijöille, Kirsi Kovanen sanoo. 

Koko OP-Ryhmän palveluksessa oli vuoden 2014 lopussa noin 12 360 henkilöä, joista ryhmän keskusyhteisökonsernin palveluksessa noin 5 470 työntekijää. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.