Mainos

Vakuuttajilla jälleen hyvä vuosi

Yhteenlaskettuna vakuutusyhtiöiden tulostahti pysyi edellisvuoden tasolla, mutta oli edellisvuotista epäyhtenäisempi.

Vahinkovakuutusyhtiöt kasvattivat viime vuonna merkittävästi liikevoittoaan, mutta vastaavasti henkiyhtiöiden tulokset laskivat. Osaltaan vahinkovakuuttajien tilannetta vahvisti vahinkojen vähäisyys. Markkinajohtaja If menetti edelleen osuuttaan lähes 2 prosenttiyksikköä ja nyt sen osuus on juuri ja juuri päälle 30 prosentin.

Selkeimmin osuuttaan lisäsivät Pohjola ja Tapiola, mutta myös muut suuret vahinkovakuuttajat vahvistivat hieman asemiaan. Ifin ohella muiden ryhmä oli menettäjä.

Tiedot käyvät ilmi Vakuutusyhtiöiden keskusliiton julkistamista tiedoista. Henkiyhtiöiden markkinaosuudet on julkistettu jo aiemmin.

Työeläkeyhtiöistä vain Ilmarinen menetti osuuttaan 1,7 prosenttiyksikköä ja maksutulolla mitattuna Suomen toiseksi suurimman eläkeyhtiön osuus jäi nyt hieman alle 30 prosenttiin. Markkinajohtaja Varman osuus nousi lähes 35 prosenttiin.

Yhteenlaskettuna vakuutusyhtiöiden tulostahti oli edellisvuoden tasoa, mutta siis edellisvuotista epäyhtenäisempi.

Vakuuttajien yhteenlaskettu maksutulo kasvoi 3,7 prosenttia 13,4 miljardiin euroon. Henkiyhtiöissä maksutulo jäi edellisvuoden tasolle. Sitä selitettiin yksilöllisen eläkevakuutuksen verokohtelun muutoksella: ennen kuin päätös saatiin lopullisesti sinetöityä uusien vakuutusten myynti tyrehtyi. Tämä on nyt taaksejäänyttä elämää ja tämän vuoden tammikuussa henkiyhtiöiden maksutulo oli 20 prosentin nousussa.

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton toimitusjohtaja Esko Kivisaari sanoi suomalaisten vakuutusyhtiöiden olevan erittäin vakavaraisia eurooppalaisiin kilpailijoihin verrattuna. Esimerkiksi henkivakuuttajilla aikanaan maksuun tulevien korvausten päälle on ylimääräistä varallisuutta 16 prosenttia.

Vahinkovakuutusyhtiöissä yhdistetty kulusuhde kohentui 114 prosentista 102 prosenttiin. Kun luku on sata, maksut riittävät kattamaan korvaukset ja vakuutusten hoidosta syntyvät kulut.

Vakuutusyhtiöiden yhteenlaskettu sijoitussalkku pulskistui 9 prosenttia 89,1 miljardiin euroon. Siitä valtaosa on työeläkevakuuttajien sijoituksia. Sijoituskannan jakauma pysyi melko ennallaan, mutta pitkällä aikavälillä tuottoisimmiksi osoittautuneiden osakkeiden osuus nousi 3 prosenttiyksikköä hieman päälle 28 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.