Mainos

Vakoojalintu hiertää Saudi-Arabian ja Israelin välejä

Saudi-Arabiassa on otettu kiinni korppikotka, jonka epäillään olevan israelilainen vakoojalintu.

Hyaalin aavikkokaupungissa kiinniotettu hanhikorppikotka on rengastettu ja siihen on kiinnitetty gps-paikannin. Renkaassa oleva teksti Tel Aviv University on saanut liikkeelle huhuja, joiden mukaan lintu olisi israelilaisten lähettämä vakoilutarkoituksessa.

Saudi-Arabian mediassa on nopeasti levinnyt monenlaisia salaliittoteorioita, jotka Israelin ulkoministeriö kumoaa pöyrityneenä.

Israelin luonnonpuistoista vastaavassa virastossa työskentelevä lintutieteilijä Ohad Hatzofe uskoo, että pidätetty hanhikorppikotka ei alunperin ole lainkaan israelilainen lintu.

- Se saattaa olla turkkilainen, jordanialainen tai jopa saudiarabialainen lintu, joka pesimäaikansa ulkopuolella on lennellyt tänne, Hatzofe sanoo. Hänen mukaansa linnun rengastaminen ja siihen asennettu gps-paikannin on osa Tel Avivin yliopistossa tehtävää tutkimusta.

- Toivottavasti lintu vapautetaan ja toivottavasti tieto lisääntyy niin, ettei tällaista enää tapahdu, Hatzofe sanoo.

Tappajahaita Egyptin vesille Israelista?

Israelin viranomaiset ovat viime aikoina joutuneet kiistämään myös haiväitteitä.

Joulukuussa hait raatelivat turisteja Sharm el-Sheikhin lomakohteessa Egyptissä. Alueen kuvernööri esitti ettei ole "poissuljettua", että tappajahait olisivat olleet Israelin tiedustelupalvelu Mossadin istuttamia. Kuvernööri Mohamed Abdul Fadil Shoushan mukaan tarkoituksena olisi ollut aiheuttaa vakavaa haittaa Egyptin turismille.

(MTV3 - AP - BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.