Mainos

Vakoiluväitteet kuohuttavat Yhdysvalloissa

Presidentti Bushin kerrotaan valtuuttaneen kansallisen turvallisuusviraston NSA:n vakoilemaan amerikkalaisia ja ulkomaalaisia. Valkoinen talo kieltäytyy kommentoimasta.

New York Times -lehden mukaan Yhdysvaltain hallinto on vakoillut kolmen viime vuoden aikana mahdollisesti tuhansia amerikkalaisia ja maassa asuvia ulkomaalaisia.

Lehden haastattelemien virkamiesten mukaan presidentti George W. Bush antoi syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen valtuudet kansalliselle turvallisuusvirasto NSA:lle tarkkailla puheluita ja sähköpostiviestejä. Tavallisesti tähän tarvitaan oikeuden lupa.

Virkamiesten mukaan NSA tarkkailee kaiken aikaa Yhdysvalloissa noin 500 ihmistä, joita epäillään yhteyksistä al-Qaida-verkostoon tai muihin terroristeihin.

Turvallisuusviraston pääasiallinen tehtävä on seurata viestintää ulkomailla. Tarkkailun alla on sanomalehden mukaan kaiken aikaa noin 5000-7000 ihmistä.

Valkoinen talo ei kiistänyt tietoja, mutta kieltäytyi keskustelemasta maan turvallisuuteen liittyvistä tiedustelutoimista julkisuudessa. Ulkoministeri Condoleezza Rice puolusti presidenttiä sanomalla, että tämä on toiminut lainmukaisesti suojellessaan maata.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.