Mainos

Vakoilusta tuomittu amerikkalainen pyysi Putinilta armahdusta

Vakoilusta 20 vuodeksi vankeuteen tuomittu amerikkalainen liikemies Edmond Pope pyytää armahdusta Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta. Asiasta kertoivat venäläiset uutistoimistot viitaten Kremlin edustajalta Aleksei Gromovilta saamiinsa tietoihin.

Armahduskomission puheenjohtaja Anatoli Pristavkin sanoi komission suosittavan Popen vapauttamista, kertoi uutistoimisto Interfax.

-Komissio on tapansa mukaan humaani ja suosittaa, että valtionpäämies armahtaa Yhdysvaltain kansalaisen Edmond Popen, Pristavkin sanoi. Hän arvioi, että päätös asiassa tehdään pikaisesti. Kremlin edustajan Aleksei Gromovin mukaan armahduskomission on määrä kokoontua perjantaiaamuna.

Kremlin lehdistöpalvelu ei heti vahvistanut tietoa. Popelle langetettiin keskiviikkona Moskovassa 20 vuoden vankeustuomio. Tuomio langetettiin yrityksestä hankkia sotilassalaisuuksia. Hän on ensimmäinen vakoilusta tuomittu amerikkalainen kylmän sodan päättymisen jälkeen.

Pope on entinen Yhdysvaltain laivaston tiedustelupalvelun upseeri. Vakoilusyytettä häntä vastaan on käsitelty suljetussa oikeudenkäynnissä. Pope sairastaa harvinaista luusyöpää, ja asianajajat vaativat useaan otteeseen hänen vapauttamistaan humanitaarisista syistä.

Myös Popen vaimo Cheri on vedonnut tämän vapauttamiseksi. Edmond Pope, 54, vakuutti oikeudenkäynnissä syyttömyyttään ja sanoi syyttäjän esittäneen valheita hänen toimistaan. Syytteen mukaan Pope oli yrittänyt hankkia salaisia tietoja venäläisestä huippunopeasta torpedosta. Popen mukaan torpedoa koskevia tietoja on ollut vapaasti saatavissa.
(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.