Mainos

Väkivaltarikokset kasvaneet räjähdysmäisesti

Poliisin mukaan väkivalta on kaduilla muuttumassa yhä huolestuttavampaan suuntaan. Mielenterveysongelmien lisääntyminen on aiheuttanut sen, että väkivallan kohteeksi voi joutua ulkopuolinen, täysin tuntematon henkilö.

Poliisin mukaan väkivaltarikoksia, etenkin pahoinpitelyjä tapahtuu paljon kesällä myös julkisilla paikoilla säiden lämmettyä ja ihmisten siirryttyä ulos.

Kesä on vasta puolessa välissä, mutta jo nyt poliisi on kirjannut väkivaltarikoksia alkuvuodesta enemmän kuin koko vuosituhannella vastaavana ajankohtana. Yksistään pahoinpitelyjä on jo lähes 2000 viime vuotta enemmän. Yhteensä poliisin tietoon on alkuvuonna tullut jo yli 16 000 pahoinpitelyä.

Lukuja on nostanut osin se, että piilo- eli kotiväkivallan ilmoituskynnystä on saatu alemmas, mutta kadulla tappelustakaan ravintolaillan päätteeksi ei olla päästy.

Väkivaltaiseen käytökseen riittää poliisin mukaan monesti vain pienikin kimmoke; tänä kesänä esimerkiksi tupakkalaki ajaa tupakoitsijat kadulle. Helsingissä väkivaltaa ruokkivat pitkät taksijonot.

- Kun ei ole tarpeeksi takseja heti kuljettamassa ihmisiä kotiin ravintoloista, niin usein taksijonossa harmistuksissaan oleva humalainen henkilö saattaa aloittaa räyhäämisen, kertoo komisario Heidi Toivio Helsingin poliisista.

Kaduilla oirehtii yhä useammin myös heitä, jotka voivat yllättäen vahingoittaa itseään tai muita. Viime kuussa Porvoossa mies iski ilman syytä puukon kanssa tuntemattoman turistin päälle.

- Spontaanit ja summittaiset päällekarkaukset voivat kohdistua täysin ulkopuolisiin ohikulkijoihin. Tällaisten tekojen taustalla ovat usein mielenterveysongelmat ja päihderiippuvuus, sanoo Toivio.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja