Mainos

Väkivaltaisuudet yltyvät Kashmirissa

Ainakin yksitoista ihmistä kuoli separatistisissien hyökättyä Jammun rautatieasemalle Intian puoleisessa Kashmirissa myöhään eilisiltana. Lisäksi hyökkäyksessä haavoittui ainakin 30 ihmistä, joista osa vakavasti.
Poliisin mukaan sissit tulittivat asemalla ollutta matkustajavaunua.

Surmansa saaneiden joukossa oli myös yksi sissi, jonka aseman turvallisuushenkilökunta ampui. Muut hyökkäykseen osallistuneet onnistuivat pakenemaan. Mikään ryhmä ei ole vielä ilmoittautunut syylliseksi iskuun.
Jammu asemalle suoritetun hyökkäyksen lisäksi taisteluja käytiin eilen myös muualla Kashmirin alueella, joissa kuoli ainakin 11 uhria. Lisäksi muslimisissit sieppasivat viikonvaihteessa 20 hindukylän asukasta ja surmasivat heistä 17.

Väkivalta kiistanalaisella Kashmirin alueella on kiihtynyt sen jälkeen kun Intian ja Pakistanin johtajat tapasivat huippukokouksessa viime kuussa. Poliisin tietojen mukaan ainakin 200 ihmistä on saanut surmansa huippukokouksen jälkeen.

Intia syyttää Pakistania Kashmirin separatistisissien tukemisesta ja aseistamisesta. Pakistan sanoo tukevansa sissejä vain moraalisesti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.