Mainos

Väkivaltaisuudet jatkuvat Algeriassa

Ainakin 40 ihmistä on saanut surmansa uusissa Algeriassa sattuneissa väkivaltaisuuksissa kolmen viime päivän aikana, kertoivat sanomalehdet tänään. Suurin osa uhreista oli siviilejä. Useimmat verilöylyistä sattuivat ns. kuoleman kolmiona tunnetulla alueella eli pääkaupungin Alger'n sekä sen eteläpuolella sijaitsevien Blidan ja Larban välillä. Uhrien joukossa oli myös kahdeksan "terroristia", termi, jota viranomaiset käyttävät ääri-islamilaisista sisseistä.

Kesäkuisten parlamenttivaalien jälkeen Algeriassa on tapettu yli tuhat ihmistä, noin 600 heistä siviilejä. Vielä kesäkuussa presidentti Liamine Zeroual ja hänen hallituksensa toivoivat, että vaalit loisivat pohjaa viisi vuotta maassa jatkuneen väkivallan kierteen lopettamiselle.

Viime viikolla pääkaupungin lähellä sijaitsevissa kylissä teurastettiin 170 siviiliä. Presidentti Zeroual vannoi surmien jälkeen, että taistelu terrorismia vastaan jatkuu eivätkä viranomaiset säästele voimiaan "barbaarisiin rikoksiin" syyllistyneiden kiinnisaamiseksi.

Poliittiset tarkkailijat ja diplomaatit uskovat, ettei sissien ja turvallisuusjoukkojen väliselle taistelulle ja siviilien verenvuodatukselle ole näkyvissä loppua. Kyse on väkivallan kierteestä, jossa on huippunsa ja rauhallisemmat aikansa mutta joka jatkuu vuosia, sanoo yksi länsimainen diplomaatti Alger'ssa.

Myös eurooppalainen tarkkailija arvioi, että konflikti jatkuu väistämättä vielä pitkään. Vaarana on hänen mukaansa se, että ellei hallitus saa maan taloudellista tilannetta kuntoon ja ihmisille työpaikkoja ja asuntoja, sissit alkavat saada entistä enemmän tavallisen kansan tukea.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.