Väkivaltainen seurue ryösti vanhusten koteja Kauhavalla

Väkivaltainen ryöstöseurue tunkeutui kahteen asuntoon varhain lauantaiaamuna Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla. Poliisi kertoo, että iäkkäät uhrit pahoinpideltiin ja sidottiin, ja heiltä varastettiin omaisuutta ja rahaa.

Poliisin mukaan epäilty kahden nuorehkon miehen ja yhden nuorehkon naisen seurue murtautui noin aamuneljän aikaan 60-vuotiaan miehen rivitaloasuntoon Kauhavan Ylihärmässä. Miestä lyötiin ja pahoinpideltiin ja häneltä tivattiin käteisvaroja, pankkikorttia ja sen tunnuslukua. Seurue sai yli tunnin kestäneen tilanteen jälkeen saaliikseen vain ison taulun ja tupakkaa. Miehen vammat eivät ole vakavia.

Pari tuntia myöhemmin seurue iski Ylihärmässä haja-asutusalueella, jossa he tunkeutuivat iäkkään pariskunnan taloon. 78-vuotiasta miestä ja 75-vuotiasta naista pahoinpideltiin julmasti. Heidät myös sidottiin. Vanhukset vietiin myöhemmin sairaalaan hoidettaviksi.

Hälytyksen saanut poliisipartio pysäytti epäillyn seurueen auton, josta löytyi ryöstösaalista. Seurue on poliisille entuudestaan tuttu.

Kolmikkoa epäillään muun muassa törkeästä ryöstöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä törkeästä vapaudenriistosta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat