Mainos

Väkivalta Turun stadionilla ei yllättänyt tuomaria

Erotuomari Tony Asumaa raportoi Palloliiton kurinpitovaliokunnalle katsojan lyöneen häntä jalkapalloliigan maanantaisen Inter-FC Lahti -ottelun jälkeen. Kurinpitovaliokunta tutkii asiaa.

Vierasjoukkue FC Lahti voitti Interin Turussa 3-1-lukemin.

- Asumaan raportin mukaan hänen kävellessään koppiin on kentän suuaukon jostain aidanraosta lyöty niskaan aika voimakkaastikin, selvittää Palloliiton erotuomariasiantuntija Jari Maisonlahti.

- Tekijää ei saatu kiinni. Hän pääsi juoksemaan karkuun. Tuomarin raporttihan koskee stadionin turvatoimien pettämistä. Kurinpitovaliokunta selvittää nyt, miten näin on päässyt tapahtumaan, Maisonlahti jatkaa.

Asumaan tuomarikollega ja jalkapalloliigan tuomarijärjestön Valioerotuomarikerhon puheenjohtaja Petteri Kari pitää tapahtunutta valitettavana, mutta ei ole erityisen yllättynyt.

- Turun stadionilla on hankala se poistumispaikka, kun yleisö pääsee siihen lähelle. Yleensä siinä on pikkupoikia heittämässä läpsyjä pelaajien kanssa, mutta tällä kertaa ilmeisesti siihen on tullut joku aikuinenkin ja vähän muissa aikeissa, Kari sanoo.

- En ollut itse paikalla, eikä minulla ole asiasta ensimmäisen käden tietoa, mutta mitä olen kuullut, niin siinä ei ollut yhtään järjestysmiestä lähettyvillä. Stadionin turvatoimet ovat pettäneet pahasti.

Kari muistelee, että tuomarin koskemattomuutta on Suomen korkeimmalla sarjatasolla rikottu viimeksi vastaavalla tavalla 80-luvun puolella, jolloin ahvenanmaalaistuomari Styrbjörn Oskarsson sai Lahdessa puukengästä kesken pelin.

- Suomessa asutaan vähän lintukodossa, ja ajatellaan, että meillä tällaista ei tapahdu. Onni onnettomuudessa, että siinä lyötiin "vain" kädellä, sillä olisi voinut käydä pahemminkin, Kari päivittelee.

- Vielä 2000-luvun alussa tuomarit saateltiin keskiympyrästä koppiin saakka. En tiedä, ovatko seuramanuaalin vaatimukset löystyneet, mutta enää sitä ei tapahdu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.