Mainos

Väkivalta jatkuu Pohjois-Irlannissa

Pohjois-Irlantia koetteli viime yönä uusi väkivallan aalto, kertoi maakunnan poliisi.

Bangorissa mies ammuttiin kuoliaaksi kotinsa ulkopuolelle. Poliisin mukaan miestä ammuttiin ohiajaneesta autosta. Bangor on brittilojalistien kannattaja-aluetta.

Lisäksi neljä rakennusta vaurioitui yön aikana tuhopoltoissa. Yksi vaurioita saaneista rakennuksista oli katolinen ala-aste Garvaghissa, noin 30 kilometriä Londonderrystä, jossa tuli puolestaan vaurioitti kahta protestanttikirkkoa. Lisäksi protestanttisen oranialaisveljeskunnan kokoontumistila kärsi tulipalossa Newryn rajakaupungissa.

Edellisyönä Pohjois-Irlannissa sytytettiin palamaan kymmenen katolista kirkkoa ja tämän päivän tuhopoltot näyttivätkin olleen kostoiskuja.

Yhtäkään tuhopoltoista ei kuitenkaan tehty Portadownissa, jossa oranialaisveljeskunnan on määrä järjestää perinnemarssi sunnuntaina. Jo etukäteen tunteita kuumentanut marssi on jo lähes kaksisataa vuotta kulkenut kaupungin katolisen alueen halki, mutta tänä vuonna viranomaiset ovat vaatineet marssin reittiä muutettavaksi. Oranialaisveljeskunnassa on Pohjois-Irlannissa noin 80 000 jäsentä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.