Mainos

Väkivalta ja joukkojen liikkuminen jatkuvat Georgiassa

Väkivaltaisuudet ja kaaos ovat jatkuneet eri puolilla Georgiaa myös tänään tulitauosta huolimatta. Pakenevien asukkaiden mukaan sotilasasuihin pukeutuneet miehet ovat ryöstelleet ja polttaneet taloja ainakin Gorin kaupungissa.

Gorin alueella olevan kirjeenvaihtajamme Mirja Sipisen mukaan aamulla tilanne näytti vielä Georgiassa rauhalliselta, mutta hiljaisuutta ei kestänyt kauan.

- Matkasimme yhdessä Etyjin tarkkailijoiden kanssa Gorin kaupunkiin katsomaan, miltä paikat näyttivät eilisen pommitusten jäljiltä. Jo kaukaa näki että väkivalta oli alkanut jälleen.

- Olemme nyt muutaman kilometrin päässä Gorin kaupungista ja täällä kulkee sellainen tieto että tuossa aivan lähellä on venäläisiä sotilaita ja että he ovat vallanneet osia tuosta kaupungista. Täällä kulkee myös sellainen huhu että ne joukot jotka olivat aiemmin Tshinvalissa ovat nyt lähestymässä Goria.

Tiedot tilanteesta muuttuivat nopeasti, mutta illalla vahvistui, että Gorissa todella oli edelleen venäläisiä ja että merkitsemättömät sotilasajoneuvot lähestyivät Gorin suunnasta pääkaupunki Tbilisiä. Saattue pysähtyi kuitenkin Gorin ja Tbilisin välille.

Pahimpaan paikkaan eli Tshinvalin kaupunkiin ei tarkkailijoita ole päässyt sitten perjantain. Ety-järjestön Georgian mission tietoon oli tullut edelleen merkkejä käynnissä olevasta etnisestä puhdistuksesta.

- Mä olen hyvin huolissani konfliktialueesta. Siellä on ihmisiä loukussa georgialaisissa kylissä ja georgialaisia jotka eivät ole päässyt pakoon ja sieltä alueelta tulee hyvin hyvin huolestuttavia viestejä siitä, että siellä on käynnissä puhdistukset eli siellä tapetaan georgialaista väestöä, kertoo Etyjin Georgian mission suurlähettiläs, mission päällikkö Terhi Hakala.

Myös Venäjä on syyttänyt Georgiaa etnisistä puhdistuksista Etelä-Ossetiassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.