Mainos

Väkivalta huolestuttaa yhä useampaa

Huolestuneisuus väkivallan kohteeksi joutumisesta on kasvanut viime vuosina. Myös väkivaltaan ennakolta varautuminen on yleistynyt ja väkivaltatilanteista ilmoitetaan poliisille herkemmin.

Poliisin tietoon vuosina 1993-97 tulleet pahoinpitelyt lisääntyivät, vaikka väestön kokemien väkivallantekojen määrä väheni.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen ja Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen yhteisestä raportista, joka käsittelee Suomessa 1980-1997 tehtyjä uhritutkimuksia.

Lähes puolet lasten vammoista kohdistui päähän

Vuoden 1997 tutkimuksessa selvitettiin ensimmäistä kertaa myös lasten tapaturmia. Tällaisia tapaturmia sattui haastattelutietojen mukaan vuonna 1997 lähes 75 000. Kaikista vammoista lähes puolet kohdistui päähän. Päävammat olivat yleisiä etenkin alle 2-vuotiailla. 12-14-vuotiaiden vammat kohdistuivat yleisimmin jalkoihin.

Pojille sattui iästä riippumatta enemmän tapaturmia kuin tytöille. Tavallisimmat lasten tapaturmat olivat kaatumisia tai liikunta- tai pyöräilytapaturmia, joita oli noin kaksi kolmasosaa kaikista lasten tapaturmista. Yleisimmin tapaturmat sattuivat kodissa, koulussa, päivähoidossa tai pihalla.

Lasten vammoihin keskittyvässä tutkimuksessa haastateltiin henkilöitä, joilla oli alle 15-vuotiaita lapsia. Selvitys rajoittuu sellaisiin tapaturmiin, jotka johtivat terveyskeskus- tai lääkärissäkäyntiin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.