Mainos

Väki tunki katsomaan kuningas Haraldia

Norjan kuningaspari seurasi Helsingin Esplanadin puistossa musiikkiesitystä presidentti Tarja Halosen ja tohtori Pentti Arajärven kanssa. Moni utelias piipahti puistossa katsomassa kuninkaallisia.

Norjan kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan Suomen-vierailun toinen päivä on houkutellut ensimmäisen päivän tavoin satoja ihmisiä Helsingin keskustaan. Presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi ottivat kuningasparin vastaan Esplanadin puistossa kello yhdentoista jälkeen.

Aurinkoinen kesäsää sekä puistossa soitettu norjalais-suomalainen kansanmusiikki olivat houkutelleet puistoon satoja ihmisiä seuraamaan kuningasparia, ja väkijoukko toivotti heidät tervetulleiksi taputusten kera.

- Uteliaisuus toi paikalle, sillä en ole mikään kuningasfani. Lähdin käyttämään vanhaa äitiäni täällä, helsinkiläinen Maria-Leena Haaksluoto kertoi.

Norjan kuningasparin päivä tänään

- Tulin katsomaan sekä kuninkaallisia että kuuntelemaan musiikkia. Kuninkaat ovat sellaisia pr-ihmisiä, jotka ovat hyvin vieneet heidän maansa asioita eteenpäin, Terttu Lindroos tuumasi.

Kuninkaallisten merkitys pohditutti

Helsinkiläinen Timo Koro seurasi kuningasparin liikkeitä yhdessä kanadalaisen ystävänsä Julia Petley-Jonesin kanssa. Heidän mielipiteensä kuninkaallisten merkityksestä nykymaailmassa vaihtelivat.

-Kuninkaan pitäisi sanoa poliittinen mielipiteensä. Eri asia on kuitenkin, pannaanko se (mielipide) toimeen, Koro pohti.

- Minun mielestäni kuningas on enemmänkin kansakunnan symboli. Meillä Kanadassa on pääministeri hallituksineen ja kuningatar on enemmänkin kansakunnan symboli, Julia Petley-Jones sanoi.

Esplanadin puistoon ohikulkumatkalla pysähtyneen Jussi Luomasen mukaan kuninkaalliset ovat ihan hyvä asia.

- Jos kansakunta on päättänyt, että maa on kuningaskunta, niin mikä ettei. Suomella menee ihan hyvin, kun on presidentti keulakuvana ja kansallisena symbolina, Luomanen sanoo.

- Meillä on ne missit, ja niitä voi ihailla, Maria-Leena Haaksluoto lisäsi naurahtaen.

Esplanadin puistossa kuningas- ja presidenttipari kuunteli hetken Sinikka Langeland Ensemblen kansanmusiikkia. Tämän jälkeen matka jatkui kuninkaan laivalla järjestettävälle lounaalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.