Vakavia puutteita Hoivakoti Kissanpäivissä Seinäjoella – toiminta siirtyy välittömästi kaupungin vastuulle

Seinäjoella sijaitsevan Hoivakoti Kissanpäivien toiminta siirtyy toistaiseksi Seinäjoen kaupungin vastuulle. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) keskeytti 21-paikkaisen hoivakodin toiminnan torstaina määräajaksi.

Hoivakodissa on Seinäjoen kaupungin mukaan havaittu vakavia puutteita muun muassa lääkehuollossa ja henkilöstömitoituksessa. Lisäksi asiakasturvallisuuden on katsottu vaarantuneen.

– Hoitohenkilökuntaa on ollut työvuoroissa vähän. Arviomme mukaan perushoito on pystytty järjestämään, mutta kuntoutukseen resurssit eivät ole välttämättä riittäneet. Myös osaamisvajetta on ilmennyt henkilökunnalla, kertoi Seinäjoen sosiaalityön tulosaluejohtaja Harri Lintala STT:lle.

Hoivakodin asiakaskunta ei ole sekään kaikilta osin vastannut aluehallintoviraston myöntämää toimilupaa.

Ympärivuorokautisen asumisen ja kuntoutuksen palveluja tarjoavassa hoivakodissa on kaksi osastoa. Toisessa osastossa asuu ikääntyneitä ja toisessa toimintarajoitteisia päihdeongelmaisia.

Keskeytyspäätös useiden tarkastusten jälkeen

Seinäjoen kaupunki on tehnyt tarkastuksia Hoivakoti Kissanpäiviin jo aiemmin, vuosina 2017 ja 2019. Kaupungin mukaan havaittuja vakavia puutteita ei ollut pyynnöistä huolimatta korjattu.

Alkuvuodesta Seinäjoen kaupunki ja avi tekivät kaksi yhteistä tarkastuskäyntiä hoivakotiin. Käyntien jälkeen avi päätti hoivakodin toiminnan keskeyttämisestä.

Lintalan mukaan ei ole vielä arvioitavissa, miten pitkään hoivakoti pysyy nyt kaupungin vastuulla.

– Kissanpäivien siirtyminen Seinäjoen kaupungin vastuulle tuo kaupungin menoihin kuuden työntekijän palkkakustannukset lisää. Tavoitteena tietenkin on, että jossain vaiheessa hoivakoti siirtyisi taas toimimaan omin voimin, hän lisää.

Seinäjoen kaupunki on ostanut päihdeongelmaisten palveluita hoivakodin omistamalta SJ-Groupilta vuodesta 2015.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja