Vakavat rikokset vähentyneet USA:ssa

Vakavien rikosten määrä on laskenut edelleen Yhdysvalloissa. Liittovaltion poliisin FBI:n tilastojen mukaan rikosten määrä putosi viime vuonna kaikkiaan seitsemän prosenttia.

FBI listaa rikokset vuosittain

Vakavien rikosten, kuten murhien, raiskausten ja ryöstöjen, määrä on ollut laskusuunnassa jo kahdeksan vuoden ajan. Tämä on Yhdysvaltain lähihistorian pisin yhtäjaksoinen rikoslukujen lasku. FBI:n tilastojen mukaan rikosluvut ovat laskeneet kaikilla alueilla, sekä suurkaupungeissa että maaseudulla.

Kaikentyyppisten vakavien rikosten määrä on edelleen laskussa. Esimerkiksi murhia tehtiin vuonna 1999 kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vuonna 1998. Lievempienkin rikosten, kuten autovarkauksien, määrä on laskenut selvästi.

Presidentti Bill Clintonin mukaan raportti osoittaakin, että rikosten ehkäisymenetelmät toimivat. -Enemmän poliiseja poliiseja on liikkeellä, vähemmän laittomia aseita ja väkivaltaisia rikollisia kaduilla, sillä on selkeä vaikutus, kehui Clinton.

Asiantuntijoiden mukaan rikosten määrän lasku saattaa olla kuitenkin hidastumassa. Jo nyt esimerkiksi murhien määrän lasku suurkaupungeissa oli hitaampaa kuin aikaisempina vuosina. Professori Alan Fox Northeastern-yliopistosta Bostonista varoittaakin, että suurkaupungeissa rikosten väheneminen saattaa pysähtyä pikapuoliin. -Haasteena on varmistaa se, että numerot eivät lähde uudestaan nousuun, Fox varoittaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat