Mainos

Vakava pommiräjähdys Israelissa

Ainakin 27 ihmistä on loukkaantunut Natanian rannikkokaupungissa Israelissa sattuneessa pommiräjähdyksessä. Israelin poliisi on pidättänyt palestiinalaismiehen pommi-iskusta epäiltynä. Räjähdys sattui Tel Avivin pohjoispuolella sijaitsevan kaupungin pääkadulla päivää ennen kuin Israelin ja palestiinalaisten on määrä aloittaa lopulliseen rauhansopimukseen tähtäävät neuvottelut.

Israelin varapuolustusministeri Ephraim Sneh totesi heti räjähdyksen jälkeen, että rauhanneuvottelut aloitetaan suunnitelmien mukaan iskusta huolimatta. Alustavien tietojen mukaan kyseessä oli putkipommi, joka räjähti roskalaatikon vieressä. Lähistöltä löytyi myös toinen putkipommi, jonka poliisi kuitenkin teki vaarattomaksi.

Ääri-islamilainen Hamas-ryhmä uhkasi eilen israelilaisia siviilejä iskulla kostoksi siitä, että Israel jatkaa juutalaisten asuttamista miehitetyille alueille. Hamas-järjestö kuitenkin kiistää osallisuutensa pommi-iskuun Israelissa.

Järjestön edustaja sanoi Teheranissa, että syytökset ovat perusteettomia, eikä heillä ole mitään tekemistä pommi-iskun kanssa.

Mikään muukaan ryhmä ei ole vielä ilmoittautunut syylliseksi Natanian iskuun. Israelin pääministeri Ehud Barak varoitti aiemmin tänään, että palestiinalaiset ääriainekset saattavat ryhtyä hyökkäyksiin, joiden tarkoituksena on suistaa raiteiltaan lopulliseen rauhansopimukseen tähtäävät neuvottelut.

Osapuolten neuvottelijoiden on määrä tavata huomenna Ramallahissa. Neuvottelujen päämääränä on saada sopimusluonnos aikaan helmikuuhun ja sopimus aikaan ensi syyskuuhun mennessä. Ratkaistavina ovat Jerusalemin ja palestiinalaisten pakolaisten tulevaisuus, rajat sekä Länsirannan ja Gazan alueiden juutalaissiirtokuntien kohtalo.
(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.