Mainos

Vakava junaturma Etelä-Ruotsissa

Matkustajajuna suistui aamulla raiteiltaan Kristianstadin ulkopuolella. Onnettomuudessa kuoli ainakin kaksi ihmistä. Loukkaantuneita on noin 40.

Ainakin kaksi ihmistä kuoli ja nelisenkymmentä loukkaantui junaonnettomuudessa Etelä-Ruotsissa aamulla. Onnettomuus sattui, kun matkustajajuna ja kuorma-auto törmäsivät Nosabyssä lähellä Kristianstadia. Paikallinen poliisi kertoi iltapäivällä STT:lle, että kaksi ihmistä oli kuollut, 37 loukkaantunut ja 66 oli selvinnyt turmasta vammoitta. Vielä ei kuitenkaan ollut varmaa, oliko kaatuneen junavaunun alla vielä ihmisiä.

Yksi junanvaunuista syöksyi alas rautatievallilta, kun taas muut vaunut suistuivat raiteilta mutta pysyivät pystyssä. Onnettomuus sattui vähän kello 9:n jälkeen aamulla, kun Karlskronasta Malmöön matkalla ollut matkustajajuna ja kuorma-auto törmäsivät toisiinsa. Silminnäkijöiden mukaan kuorma-auto yritti ehtiä tasoristeyksen yli ennen junan saapumista. Rautatiestä varoittava puomi oli jo laskeutumassa, kun kuorma-auton kuljettaja lähti ylittämään risteystä.

Loukkaantuneista neljän tila on vakava muttei kuitenkaan kriittinen. Ruotsin onnettomuustutkimuskomissio aloitti iltapäivällä työnsä turmapaikalla.

- Aloitamme keräämällä niin paljon tietoa kuin voimme pelastustyöntekijöitä häiritsemättä. Kaikesta päättäen kyse on suuresta onnettomuudesta, sanoi komission pääjohtaja Åsa Kastman Heumann.

(MTV3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.