Mainos

Vakava junaonnettomuus Saksassa

Ainakin neljä ihmistä sai surmansa ja kymmeniä loukkaantui tänään Wuppertalissa Saksan länsiosassa, kun ilmaradalla kulkenut täpötäysi juna putosi jokeen.

Yksiraiteisella ilmaradalla kulkevan junan vaunut päätyivät radan alla virtaavaan Wupperjokeen. Joen vesi oli onnettomuuspaikalla vain metrin syvyinen, mutta vesi virtasi niin voimakkaasti, että yksi kuolonuhreista löytyi 500 metrin päässä onnettomuuspaikalta.

Wuppertalin rautatiejärjestelmä on rakennettu 1901. Se on rakennettu yksiraiteiseksi ilmaradaksi, joka kulkee noin kymmenen metrin korkeudessa. Suurin osa raiteesta seuraa Wupperjokea. Rataa on kaikkiaan 13 kilometriä

Onnettomuus sattui vain 50 metrin päässä paikasta, jossa raidetta korjattiin. Koko rata oli ollut viikonlopun aikana suljettuna korjaustöiden takia. Onnettomuuden alustavaksi syyksi epäiltiinkin korjaustöissä tehtyä virhettä tai radalle jäänyttä ylimääräistä esinettä.

Saksan rautatiet ovat kokeneet useita pahoja onnettomuuksia vuoden aikana. Pahimmassa niistä yli sata ihmistä sai surmansa, kun luotijuna suistui raiteilta Saksan pohjoisosassa kesäkuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.