Mainos

Vakaussopimuksesta sopu

Euroopan unionin valtiovarainministerit pääsivät tänään sopuun talous- ja rahaliiton Emun vakaussopimuksesta, kertoivat EU:n diplomaatit. Sopu löytyi sen jälkeen, kun Saksa ja Ranska pääsivät kompromissiin vajesakkojen määrityksistä.

Ministerit kiistelivät koko päivän ehdoista, joilla Emuun liittynyt maa voi sallia julkisen taloutensa vajeen nousevan yli kolmen prosentin rajan. Erityisen kiistelyn kohteena oli se, miten paha taantuman täytyy olla, jotta maa voisi välttyä vajesakoilta.

Sopimuksen mukaan vajesakoilta välttyy, jos taloustaantuma on edellisvuonna ollut yli kaksi prosenttia. Jos taantuma on 0,75-2,0 prosenttia, vajesakosta päättävät EU:n valtiovarainministerit.

Eurosetelit julkistettiin

Euroopan tulevan yhteisvaluutan euron setelit julkistettiin tänään yhtä aikaa kaikissa EU:n jäsenmaissa. Seteleitä on yhteensä seitsemän: pienin viisi ja suurin viisisataa euroa. Setelien mitat vaihtelevat niiden arvon mukaan.

Euron kuva-aiheissa vilisee yleiseuroopalainen arkkitehtuuri: seteleistä löytyy esimerkiksi siltoja ja portteja. Mukana on myös Euroopan kartta.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.